מחירי דיור מוגן – כמה עולה?
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת
דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
נתונים כלכליים מלמדים שלאחרונה קיימת התאמה בין עליית מחירי הנדל”ן לבין סכום הפיקדון הממוצע שצריך להפקיד בעת המעבר לדיור מוגן. הסיבה לעליית מחירי הדיור המוגן בשנתיים האחרונות קשורה להאמרה שחלה במחירי הקרקעות, ובהוצאות הגבוהות שקשורות לתחזוקה ולשכר צוות העובדים. כלכלנים מציינים ששוק הדיור המוגן הולך ומתפתח אבל עדיין הביקוש גובר על ההיצע. הגורמים לכך הם העלייה בתוחלת החיים והמוכנות של ישראלים בגיל 65 ומעלה לשנות את סביבת המגורים שלהם.
דיור מוגן - מסלולי מחירים
עסקה של דיור מוגן ניתן לבצע באחד משלושת המסלולים: מסלול פיקדון, מסלול דמי כניסה ומסלול פיקדון מופחת.
המסלול הנפוץ ביותר הוא
מסלול הפיקדון: סכום הפיקדון שיפקיד הדייר תלוי ברמת יחידת הדיור שבחר. בשיטה זו הפיקדון נשחק באחוזים בודדים מידי שנה במהלך מספר שנים. לאחר תקופה זו אחוז השחיקה מסך הפיקדון מגיע למקסימום. בצד הפיקדון על הדייר לשלם גם סכום חודשי צמוד למדד, כדי לכסות את עלויות סל השירותים שהוא מקבל בבית הדיור המוגן. המחירים משתנים מעת לעת ולכן מומלץ ליצור קשר לקבלת הצעת מחיר עדכנית.
לחצו כאן למעבר למחשבון דיור מוגן.
אצלנו בבית
גיל פז אנו נוקטים בשיטת "הכול כלול”, כך שהסכום החודשי מממן את כל השירותים והפעילויות שמציע הבית. מדובר בסיוע במשק הבית, בשירותי בריאות ובהיצע גדול של פעילויות תרבות וחברה: חוגים בשעות הבוקר (כמו: התעמלות, שחייה, אומנות ולימודי שפות); הרצאות, סרטים או קונצרטים בשעות הערב; ועוד.
מסלול שני הוא
מסלול דמי כניסה: סכום הפיקדון במסלול זה הוא נמוך לעומת מסלול הפיקדון, אולם השחיקה שלו הינה חודשית ודשי צמוד למדד עבור סל השירותים.
המסלול השלישי הוא
מסלול פיקדון מופחת: הדייר יכול לבקש שלא לשלם עבור הדירה את מלוא סכום הפיקדון, אלא רק חלק ממנו, כאשר עבור יתרת החוב ייעשה חישוב של דמי המרה אשר יתווספו לתשלום דמי השימוש החודשי.
לאור עלויותיו הגבוהות של הדיור המוגן, חשוב לדעת שיש מקרים שבהם הנהלת הדיור המוגן תיענה לבקשת הדייר להגיע עימו להסדר תשלומים אחר. באופן כללי מומלץ לכל דייר לבדוק היטב את ההסכם ואת השירותים שכלולים בו, להשגיח על זכויותיו, ובעיקר להקפיד להבטיח שבמקרה שיעזוב את בית הדיור מוגן או חלילה ילך לעולמו, הוא או בני משפחתו יקבלו את יתרת הפיקדון. כדאי גם לבדוק אם הדייר זכאי לרשום בטאבו הערת אזהרה על יחידת הדיור שלו בבית הדיור המוגן.
רוצים לדעת כמה יעלה לכם לעבור לגור בדיור מוגן בית גיל פז? התשובה תפתיע אתכם.