שימוש בתרופות באופן בטוח

שימוש בתרופות באופן בטוח
בימינו מערכת הרפואה מתקדמת ביותר ונציגיה יכולים להורות על שימוש בתרופות שונות שמטרתן לשמר ולשפר את איכות חייכם. למעשה, בגיל צעיר אנו לרוב פוגשים תרופות רק בעת מחלה חולפת וככל שמתקדמים בגיל תרופות רבות הופכות לדרך קבע ולחלק מחיינו. 

סוגי תרופות 

קיימים סוגים שונים של תרופות:
  • תרופות מרשם: אלה הן תרופות המחייבות הוראה – מרשם רופא על מנת לאפשר את רכישתן והשימוש בהן. תרופות מרשם יכולות להיות באריזות שונות, כדורים, כמוסות, נוזלים, משחות, תרסיסים, זריקות ועוד. השימוש בהן לרוב גם מחייב מעקב של רופא במיוחד כאשר נוטלים אותן בקביעות. המצב הפיזי יכול להשתנות ולעיתים יש לשנות את מינונן או להחליפן בתרופות אחרות.
  • תרופות ללא מרשם: אלא הן תרופות שניתן לקנות בבית מרקחת ללא מרשם רופא, כמו כדורים נגד כאב ראש, משחות שונות, נוגדי חומציות בקיבה, סירופ נגד שיעול (קיימים כאלה גם עם מרשם), ועוד סוגים רבים. תרופות אלו יש ליטול לאחר קריאת ההוראות ותופעות הלוואי.
  • ויטמינים, מולטי ויטמינים, תוספי תזונה, כדורי דיאטה וכדומה: לרוב אלה ניתנים לרכישה ללא מרשם רופא והפכו בעשורים האחרונים למאוד פופולריים. כדאי ליטול אותן לאחר היוועצות עם רופא המכיר אתכם היטב.

כיצד נקבע טיפול תרופתי 

טיפול תרופתי נקבע לרוב על פי הנחיית רופא מטפל אשר בוחן את מצבכם הנוכחי יחד עם ההיסטוריה הרפואית שלכם ומחליט על התרופות הנחוצות לשמירה על הבריאות שלכם. טיפול תרופתי זמני או קבוע בדרך יקבע לאחר ביצוע בדיקות שונות על מנת שהרופא יקבל תמונה מדויקת על מצבכם ויוכל להורות על התרופות המתאימות. 
טיפול בתרופות ללא מרשם בדרך מתבצע לאחר ייעוץ עם הרוקח, או לפי החלטה אישית שלכם. טיפול באמצעות ויטמינים ותוספי תזונה יכול להיות על דעתכם, בהמשך להמלצה של רוקח או רופא. דיאטות שונות יכולות גם הן להיות בהנחיית רופא אך קיימות גם דיאטות לא מפוקחות שכדאי לבחון היטב לפני שעושים בהן שימוש. מומלץ בכל מקרה, תמיד להתייעץ עם הרופא שלכם או עם איש מקצוע אחר מהתחום (תזונאית, רוקח...) לגבי כל התרופות אותן אתם נוטלים אם לא מדובר במרשם, כיוון שישנן תרופות ללא מרשם, ויטמינים, דיאטות ואפילו מזונות שונים שיכולים להשפיע לרעה על תרופות המרשם שלכם ולגרום לתופעות לא רצויות. לכן חשוב לספר לרופא שלכם על כל מה שאתם נוטלים כדי שהוא יוכל למנוע בעיות ובמידת הצורך להתאים את התרופות שלכם. 

טיפים לשימוש בטוח בתרופות

  • כאמור כל תרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי והדרך הבטוחה ביותר למנוע או להקטין את התופעות, היא בנטילה בהתאם להוראות. רשמו את הוראת הרופא, מתי לקחת את התרופה (למשל אחרי ארוחה, לפני השינה, בבוקר עוד), באיזה תדירות ובאיזו כמות. עבור תרופות מרשם, הרוקח גם יחזור על ההנחיות עבורכם ואף ירשום על גבי כל אריזת תרופה את התדירות והכמות שעליכם ליטול. שימו לב שהכתב קריא וברור, ואם יש לכם ספק בקשו את ההוראות מודפסות כך שבוודאות תוכלו לקרוא אותן.
  • קראו את הוראות השימוש שבעלון התרופה בעיון, גם אם הרופא והרוקח הסבירו לכם עליה בעל פה. 
  • רשמו לעצמכם תזכורות (על גבי פנקס או טופס מעקב תרופות שניתן להוריד מאתרי קופות החולים, או באמצעות טלפון חכם שיכול גם להשמיע לכם תזכורת קולית בזמן הנכון לנטילת התרופה), הכינו את התרופות שעליכם לקחת באותו היום (אם אתם נוסעים למספר ימים, הכינו את כל הכמות הדרושה לאותם הימים מראש). ניתן להיעזר בקופסאות מיוחדות לכך, יומיות או שבועיות, בהן ניתן לסדר את כל התרופות שלכם בהתאם לימים וזמנים ביום יום. 
  • במידה ואתם חשים שינוי כלשהו לאחר נטילת תרופה (לעיתים השינוי יכול להיות מצטבר ולא פתאומי), חשים ברע, יש לפנות לקבלת סיוע רפואי. אם אתם מתכוונים להוסיף תוספי תזונה, ויטמינים או לבצע דיאטה כלשהי, חשוב להתייעץ על כך עם הרופא שלכם לפני שאתם מתחילים. בכל מקרה, במידה והרופא שלכם רשם לכם תרופה קבועה, אין להפסיק את השימוש בתרופה מבלי לדבר על כך עם הרופא שלכם. כמו כן, אם חלה החמרה במצבכם, למרות השימוש בתרופה, יש להתייעץ עם הרופא שלכם בהקדם. 
  • דבר אחרון ולא פחות חשוב, עדיף לרכוש תרופות לתקופות קצרות של חודש עד 3 חודשים ולא לאגור. לכל תרופה יש תוקף. וודאו שכל התרופות שלכם בתוקף לפני שאתם נוטלים אותן ובמידה ופג תוקפן, יש להשמיד אותן ולא לעשות בהן שימוש. ישנן גם תרופות שמחייבות תנאי אחסון מיוחדים, למשל שמירה במקרר או במקום חשוך. יש לשים לב לכך על מנת לוודא שהתרופה תהיה אפקטיבית ולא תתקלקל. 
בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם