התמודדות עם מצבי חירום בגיל מבוגר

התמודדות עם מצבי חירום בגיל מבוגר
בגיל מבוגר אנו נאלצים להתמודד באופן מעט שונה עם מצבי חירום. במאמר זה אנו מביאים בפניכם דוגמאות למצבי חירום וכן אפשרויות להגברת המוכנות שלכם אליהם, תוך התחשבות בגיל ובמקום המגורים (בית, דיור מוגן וכדומה).

מצבי חירום – דוגמאות

במהלך חיינו אנו נאלצים לפעמים להתמודד עם מצבי חירום שונים. להלן כמה דוגמאות של מצבי חירום בהם ניתן להיתקל:
  • מצב חירום בריאותי – מדובר במצב בריאותי אישי העלול לסכן חיים שגם מגיע בהפתעה, כגון התקפים שונים (התקף לב, אפילפסיה, שבץ...), פציעה חמורה בעקבות תאונה או נפילה, וכדומה. 
  • מצבי חירום שונים כגון שריפה, רעידת אדמה, וכדומה.
  • מצבי חירום ביטחוניים – מתקפת טרור, ירי טילים, מבצע צבאי והעלאת כוננות וכדומה.

דגשים למוכנות למצבי חירום בגיל מבוגר

באופן כללי אנו נרצה להיות מוכנים לכל מצב שיבוא לפתחנו, ובגיל מבוגר עלינו גם להתחשב בקריטריונים נוספים הנוגעים לגיל עצמו, כגון מגבלות פיזיות או מנטליות.
למצבי החירום הבריאותיים-אישיים, לא תמיד אפשר להתכונן. מעבר לשמירה כללית על אורח חיים תקין ונכון הכולל תזונה נכונה, פעילויות ספורטיביות מותאמות, נטילת תרופות מדויקות וכדומה, לא תמיד נוכל לצפות את כל המצבים. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בפציעה בעקבות תאונה או נפילה. במידה וקורה משהו, חשוב מאוד לפעול באופן מיידי ולפנות לקבלת טיפול רפואי. מומלץ שיהיה לכם כפתור מצוקה (כיום ישנם כפתורי מצוקה שניתן לענוד אותן כמו שעון יד) ו\או טלפון נייד עם מספר חירום מובנה.
מצבי חירום שונים:
  • שריפה – דאגו שיהיה לכם מטף קטן בבית אותו ניתן לשלוף במהירות או לחילופין דאגו למערכת ספרינקלרים תקינה. בנוסף, אם אתם אוהבים לבשל על אש חיה, תוכלו לרכוש כיריים להם מנגנון כיבוי עם טיימר או חיישנים למניעת דליפת גז.
  • רעידת אדמה – על פי הנחיות פיקוד העורף, כאשר ישנה רעידת אדמה, השאיפה היא לצאת החוצה מהמבנה בו אתם שוהים כמה שיותר מהר ובדרך הכי בטוחה. אם אין אפשרות לצאת מהמבנה, השתדלו להגיע לממ"ד או חדר מדרגות. אם לא ניתן – יש לשבת בפינה פנימית של המבנה או תחת רהיט כבד עם ידיים על הראש.
כאשר פורצים מצבי חירום ביטחוניים, הם מגובים בהסברה מקיפה מצד גורמים רשמיים של המדינה (פיקוד העורף, משרד הביטחון...), אבל בהחלט אפשר להתכונן לקראתם. הנה כמה פעולות שניתן לנקוט בהן על מנת להעלות את רמת המוכנות שלכם:
  • הכנת הממ"ד: אם יש לכם ממ"ד או מקלט, דאגו שיהיה מסודר ונקי. כמו כן, דאגו שיהיו שם מספר בקבוקי מים ומזון יבש ו\או שימורים. הדבר צריך להיות ביחס למיקומכם בארץ והקרבה למקורות ירי, כך שאם אתם נמצאים באזור בו סיכוי גבוה לשהייה ממושכת במרחב המוגן, תהיו מוכנים לכך. בנוסף, בגלל הגיל – כדאי לדאוג שיהיו לכם שם תרופות רלוונטיות אותן אתם נוטלים.
  • פינוי דרכי גישה בבית: דאגו לכך שתוכלו להגיע במהירות לממ"ד על ידי פינוי דרך מחפצים ושטיחים בהם ניתן להיתקל.
  • אם אין ממ"ד יש להכיר את האפשרויות האחרות שעומדות בפניכם: חדר מדרגות והקומה שעליכם לשהות בה, פינה בחדר פנימי בבית ובעדיפות למיקום בצמוד לקיר בטון, מקלט ציבורי קרוב. הקריטריון החשוב ביותר הוא זמן ההגעה שיש לכם להגיע אל המרחב הכי מוגן שניתן.

התמודדות עם מצבי חירום בבתי דיור מוגן

בתי דיור מוגן, כמו בית גיל פז, מוכנים מראש למגוון רחב של מצבי חירום – אישיים וכלליים. בבית גיל פז יש נהלים ברורים וכן תרגולות המתבצעות לאורך השנה. הנה מספר דוגמאות למוכנות הגבוהה שלנו:
  • תרגול שוטף והעלאת מודעות: במהלך השנה צוות העובדים מבצע מספר פעמים תרגולות בנושאי מתקפת טילים, פריצת שריפה, רעידות אדמה, חילוץ ממעלית תקולה, החייאה ועוד עבור מוכנות הצוות עצמו. כמו כן נערכים גם תרגולים, שיחות והדגמות מקצועיות עם הדיירים, על מנת שיהיו מודעים ומוכנים למצבים אלו. בנוסף, אם מצבי החירום צפויים מראש, יוצאת הודעה מסודרת מההנהלה לכלל הדיירים (לדוגמה כאשר ישנה הסלמה באחת הגזרות וישנו צפי למתקפת טילים).
  • בהישמע אזעקה בעקבות ירי טילים, ישנו דייר תורן ואיש צוות בכל קומה, האחראים על יציאת כל הדיירים מהדירות והגעתם לחדר המדרגות הממוגן, שם מחכים להם כסאות ובקבוקי מים. במקרה של אירוע חמור יותר, יובלו הדיירים בזהירות למקלטים, דרך חדרי המדרגות הממוגנים.
  • הפסקה \ הפחתה בפעילויות: כאשר ישנה מגבלת התקהלות, ישנן פעילויות שיופסקו (כגון הרצאות רבות משתתפים) או שכמותן תופחת בהתאם למצב.
  • הצוות המקצועי שלנו ידאג לדבר עם הדיירים ובמידת הצורך יהיה להם לאוזן קשבת עבור פריקת מתחים ושיחה על המצב.
  • פעילות הקפיטריה עוברת לקומה אחרת בקרבת המקלטים.
  • במהלך מצב החירום המנהל התורן ישן במתחם בית הדיור המוגן.

בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם