איך מרגילים את הגוף לפעילות גופנית בגיל השלישי

איך מרגילים את הגוף לפעילות גופנית בגיל השלישי
לא משנה מה הגיל שלכם, מוכח שפעילות גופנית תורמת לבריאות. אומרים נפש בריאה בגוף בריא, ואכן פעילות גופנית היא אחד הדברים החשובים והטובים ביותר שאתם יכולים להעניק לעצמכם. אז אם גם אתם חושבים להתחיל או להמשיך עם פעילות גופנית בגיל השלישי, יש לנו כמה דברים מעניינים עבורכם.
 
מאמר זה מהווה מידע כללי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ מקצועי או רפואי.

האם אפשר להתחיל לעשות פעילות גופנית בכל גיל

פתגם סיני ישן אומר ש"הזמן הטוב ביותר לנטוע עץ הוא לפני 20 שנה, הזמן השני הטוב ביותר הוא עכשיו.."
נכון שעדיף להתחיל עם פעילות גופנית בגיל מוקדם ככל הניתן לשמור על רצף אימון לאורך כל השנים. אבל עבור לא מעט אנשים, במיוחד בגיל השלישי, המודעות לחשיבות הפעילות הגופנית לא היתה ממש קיימת. רק בעשור-שניים האחרונים נושא זה עלה יותר ויותר לכותרות. חיינו הופכים לחסרי פעילות יותר ויותר, לעומת פעם, עם נגישות לרכבים פרטיים, תחבורה ציבורית, מחשבים, טלוויזיה ועוד טכנולוגיות מצויינות אך שגורמות לנו להיות פחות פעילים גופנית. הדבר הטוב עם פעילות גופנית, שניתן להתחיל גם מאוחר, גם בגיל השלישי, גם אם לא ביצעתם פעילות כזו בעברכם, אף פעם לא מאוחר ועדיף מאוחר מאשר לעולם לא. 

איך מוסיפים לשגרת החיים פעילויות גופניות חדשות 

הגיל השלישי מלווה לעיתים במצבים רפואיים שונים, נטילת תרופות שונות ומגבלות שונות. חשוב לכן לפני שאתם "רצים" לפעילות גופנית כלשהי, להתייעץ עם הרופא שלכם על מנת לברר מה מותר לכם לבצע ובאיזה מידה, ומה אסור לכם לבצע אם בכלל. כמו כן, מומלץ לאחר מכן לקבל ייעוץ ממאמן כושר מקצועי ובעל ניסיון בליווי אנשים בגיל השלישי. 
קיבלתם את אישור הרופא, והמלצות ממאמן? אל תתפתו להתקדם מהר מדי. התחילו בתרגילים קלים יותר, לזמנים קצרים יותר ולאט לאט, עם הזמן, להוסיף בהתאם ליכולת שלכם. 
"הצלחה היא סך כל המאמצים הקטנים, שנעשים יום אחר יום" אמר רוברט קולייר וזה נכון ביותר לגבי פעילות גופנית. הדרגתיות היא כאן מילת המפתח ותמיד להיות קשובים לגוף שלכם. 
ישנם סוגים רבים של פעילויות גופניות, לבניית סיבולת לב-ריאה, לבניית כוח שרירים, לשיפור יציבות ושיווי משקל, לשיפור הגמישות. כדאי לנסות לשלב בין סוגי אימונים שונים ולאו דווקא סוג אחד בלבד כדי להפיק את התוצאות הטובות ביותר לגוף שלכם.  

האם אפשר לעשות פעילות גופנית לבד בבית 

באופן כללי, אין כלל מגבלה לבצע פעילות גופנית לבד בבית. יש לא מעט אנשים שמעדיפים זאת בטעמים שונים על פעילות במרחב הציבורי או במכונים. כל עוד אתם יודעים מה אתם עושים (קיבלתם אישור מהרופא והדרכה מקצועית לתרגילים נכונים), דואגים לסביבה בטוחה ובגדים מתאימים בזמן ביצוע התרגילים, תוכלו ליהנות מפעילות גופנית בביתכם. חשוב עוד יותר, כאשר אתם לבדכם בבית, להיות קשובים לגוף שלכם ולא להגזים עם תרגילים קשים מדי. במידה ואתם מרגישים ברע בזמן ביצוע תרגילים לבד בבית, מומלץ להפסיק ולפנות לעזרה במידת הצורך.
כמה המלצות נוספות: אם אתם מתחילים עם פעילות גופנית בגיל שלישי התחילו עם פעילות שאתם נהנים ממנה, כך יהיה לכם קל יותר להתחיל. כמו כן, קבעו לעצמכם זמן בכל יום לפעילות גופנית ואל תוותרו לעצמכם. שתו הרבה מים לפני אימון, תוך כדי אימון ואחריו. הימנעו מפעילות גופנית מאומצת מחוץ לבית כאשר מזג האוויר קר מדי, גשום, או חם מדי. בהצלחה!
בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם