רוב האנשים מחזיקים בקשרים חברתיים שיצרו במהלך חייהם, דרך העבודה, מזמן השירות הצבאי, ממקום המגורים ולעיתים אף מימי בית הספר. לא כל הקשרים נשמרים באותה הרמה – עם חלק מהחברים נשמר קשר הדוק הכולל שיחות טלפון ומפגשים לעיתים קרובות, ועם חלקם הקשר הוא יותר רחוק אבל עדיין קיים. כמו כן, ישנם אנשים שיש להם רק חבר או שניים קרובים בלי מעגל מורחב של חברים. כל אחד והאופי החברתי שלו.
לעיתים, נוצרים מצבים בהם אדם מרגיש בדידות או רצון לשנות, אפילו עם החברים הקיימים, ואז נשאלת השאלה – איך אפשר להכיר חברים חדשים גם בגיל מבוגר. על כך במאמר זה.
באילו מסגרות אפשר להכיר חברים חדשים בגיל מבוגר
- חוגים ומתנ"סים: כאשר הולכים לחוגים חדשים, בין אם הם מיועדים לאוכלוסיה המבוגרת או לא רק, אפשר להכיר אנשים חדשים ולפתח קשרי ידידות וחברות קרובים. כמובן שזה לוקח זמן, אבל מהר מאוד מצליחים להבין אל מי מתחברים ואל מי פחות. כמו כן ישנן פעילויות חד פעמיות כגון הרצאות בנושאים מסוימים, שם תוכלו להכיר אנשים המתעניינים באותם הנושאים כמוכם.
- קאנטרי קלאב: מסגרת של קאנטרי קלאב, שם ניתן למצוא פעילויות רבות שניתן לעשות בקבוצה או כיחידים, היא מצוינת להכרות עם אנשים חדשים. בין אם מדובר בחוג התעמלות, שחיה בבריכה או שימוש בחדר הכושר – תמיד יהיו אנשים סביבנו איתם אפשר להתחיל לדבר.
- דיור מוגן או בית אבות: אם אתם עתידים לעבור למסגרת של בית דיור מוגן או בית אבות, לא יחסרו לכם הזדמנויות להכיר חברים. בתי דיור מוגן ובתי אבות מספקים שפע של פעילויות ומתקנים עבור הדיירים. כמו כן, צוות הרווחה במקום דואג לכך שדיירים חדשים ישתתפו בפעילויות השונות, ואף דואג לחבר ביניהם לבין דיירים אחרים שיכולים ללוות אותם בתחילת דרכם במקום.
כיצד פונים לאנשים חדשים ועל מה אפשר לדבר
לא משנה באיזו מסגרת אתם, על מנת להתחבר כדאי להיראות סימפטיים וחביבים. אם אתם מגיעים לשחות בבריכה ואתם רוצים להתחיל ליצור קשר עם מישהו, אפשר בקלות להעלות חיוך על פניכם ולומר "בוקר טוב". אפילו שאתם כלל לא מכירים. אחרי כמה פעמים כאלו, תוכלו להתחיל לשאול שאלות התעניינות כמו "מאיזה אזור אתה מגיע?" או "כמה בריכות אתה שוחה בדרך כלל" – שאלות שקשורות לפעילות או למקום.
אם אתם נמצאים בחוג חדש, תוכלו להחמיא לאדם אחר על עבודתו באם מדובר על חוג אמנותי כלשהו. גישה חיובית לרוב עובדת ומשפיעה לטובה על המשך היתכנות הקשר. אם אתם משתתפים בהרצאה, תוכלו בסיומה לדבר על תוכנה עם מי שישב לצדכם ולפתח שיחה. אם התפתחה שיחה נעימה, תוכלו כבר לברר אם אותו אדם מגיע קבוע להרצאות.
איך מפתחים את הקשר לאחר היכרות ראשונית
בהמשך התפתחות הקשר השיחה כבר תזרום מעצמה. אם שניכם מרגישים שהקשר הוא חיובי, סבירות גבוהה שתחליפו מספרי טלפון, תיפגשו גם מחוץ למסגרת הפעילות בה הכרתם ועוד.
כאשר קשר מתפתח, לאט לאט מגלים עוד תחומי עניין משותפים ופעילויות ששניכם נהנים מהן, מה שמאוד מפרה את הקשר.
קשרי חברות יכולים להתפתח מהר מאוד לקשרים קרובים הכוללים גם שיחות עומק, מפגשים תכופים יותר וכדומה.