8 דרכים להפגת חרדות בגיל השלישי

8 דרכים להפגת חרדות בגיל השלישי
אמנם הגיל השלישי נחשב בעיני רבים לגיל בו האדם מגיע לרווחה מסוימת ולמצב בו הוא יכול להירגע ולנוח, אך ישנם לא מעט מצבים בהם גם אדם בגיל השלישי יכול לחוות חרדה ולחץ. במאמר זה נדבר על הגורמים לחרדות בגיל השלישי, כיצד החרדות באות לידי ביטוי ועל כמה אפשרויות שיסייעו בהפגתן.

מה גורם לחרדה בגיל השלישי ואיך היא באה לידי ביטוי

בשנים האחרונות אנו שומעים יותר ויותר על אנשים שחווים חרדות, שיכולות להיגרם מסיבות שונות, בין אם הן אישיות או כלליות יותר:
  • חרדות אישיות מבוססות לרוב על החוויות האישיות של האדם, הנצרבות אצלו בתודעה, ומופעלות לעיתים בעקבות דברים שקורים לו. יכול להיות שאדם עבר טראומה מסוימת, או שחווה משהו (לפעמים אפילו לא במודע) שגורם לו לאותן חרדות. חרדות אישיות יכולות גם לעלות בגלל דאגה לעתיד, לילדים ודברים אחרים שהם חלק מהחיים עצמם.
  • חרדות שקשורות למצב כללי יותר יכולות לעלות ולהתפתח כאשר מתפשטת מגיפה עולמית, פורצת מלחמה וכדומה. חרדות אלו בדרך כלל נבנות תוך כדי למידה על המצב החדש (בין אם הוא התחיל בהדרגה או בהפתעה).
מבחינת האופן בו החרדה באה לידי ביטוי, העניין מאוד אישי. הנה כמה דוגמאות לביטוי של חרדה:
  • דופק מואץ
  • הזעה
  • חוסר תיאבון
  • הרגשת דריכות
  • כאבים בשרירים
  • חוסר נוחות בבטן \ כאבי בטן
לא תמיד אנו יודעים לחבר את הנקודות ולהבין שאנו בהתקף חרדה, ולכן אם יש חשד לכך, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע.

איך אפשר להפיג חרדה בגיל השלישי

הפגת חרדה תלויה קודם בהבנה שאנו עלולים להיכנס למצב של חרדה. כאשר אנו מודעים לכך, נוכל לעשות כמה דברים על מנת להכין את עצמנו למצב שהיא עלולה להתפרץ ולהתמודד אתה טוב יותר (ולעיתים אף למנוע אותה). כמובן שכל אחד יעשה את הדברים שמתאים לו מבחינת אורח החיים, אך חשוב להכיר את האפשרויות:
חשיבה חיובית – תרגול של חשיבה חיובית והפיכתה לדרך המחשבה העיקרית שלכם, תסייע לכם מאוד בהתנהלות היום-יומית ובקבלת החלטות. פיתוח חשיבה חיובית אמנם תדרוש מכם בהתחלה לתת תשומת לב ממוקדת יותר למה שקורה בחייכם, אך עם הזמן, הדבר יהפוך לחלק בלתי נפרד מכם. תוכלו לקרוא עוד על פיתוח חשיבה חיובית בקישור זה.
תרגול מיינדפולנס מקורו של תרגול המיינדפולנס הוא במדיטציה בודהיסטית שהפכה לפופולרית בזכות פיתוח תכנית להפחתת מתח וחרדה על ידי ג'ון קאבט-צ'ן בארה"ב בשנות ה-80. מדובר בתרגול של היכולת להתחבר ולהיות נוכחים ברגע מסוים, ללא הסחות דעת או שיפוטיות עצמית. התרגול מאפשר לנו לקבל את התחושות והמחשבות שלנו אך מבלי שהן ישתלטו על הרגע. לקריאה נוספת על תרגול מיינדפולנס בגיל השלישי – לחצו כאן.
שיחות עם איש מקצוע – אם מצאתם את עצמכם במצב של חרדה ואתם מעוניינים להבין יותר לעומק מה עובר עליכם ומדוע זה קורה, ניתן לפנות לאיש מקצוע בתחום כגון פסיכולוג, עובד סוציאלי, פסיכיאטר, פסיכותרפיסט וכדומה. 
פעילות חברתית – כאשר אדם נמצא בפעילות עם אנשים נוספים (חברים, משפחה, אנשים בעלי עניין משותף), לרוב הוא ירגיש טוב יותר כיוון שהוא גם עוסק בעשייה וגם מוקף אנשים שנעים לו להיות בחברתם. בגיל השלישי מומלץ לעשות פעילויות חברתיות באופן שוטף.
פעילות גופנית – ידוע שפעילות גופנית משחררת הורמונים חיוביים לגוף מה שמסייע בהפחתת חרדות והרגשת לחץ. שמירה על פעילות גופנית סדירה, כמובן במידת האפשר מבחינה פיזית, עוזרת גם לבריאות הכללית של הגוף.
האזנה למוזיקה מרגיעה – למוזיקה מרגיעה יש השפעות חיוביות על המוח, ומחקרים טוענים שהקשבה לה מעודדת שחרור דופמין, הקשור לתחושות של רוגע והנאה. 
טיפולים אלטרנטיביים – אדם שחש בחוסר נוחות בגוף בגלל חרדות, יכול להסתייע בטיפולים אלטרנטיביים שונים (בהתאם למה שהוא מתחבר אליו). טיפולים אלו יכולים לסייע גם פיזית וגם מנטלית למי שסובל מלחץ.
טיפול תרופתי – ישנם לא מעט אנשים שמרגישים שהם זקוקים לטיפול תרופתי עבור חרדות ולחץ, וניתן לקבל עבורם מרשם מסודר מרופא. לא כולם מתחברים לאפשרויות שהוזכרו, ולכן גם האפשרות הזו קיימת. חשוב מאוד שהרופא המטפל יבין בדיוק מה הבעיה, על מנת לקבוע מה התרופה והמינון המתאימים למצב.

בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם