שיווי משקל לקוי אצל מבוגרים

שיווי משקל לקוי אצל מבוגרים
שיווי המשקל הוא אחד הדברים החשובים ביותר בגוף האדם החל מגיל הינקות. אם יש בעיה בשיווי המשקל, אז כל ההתנהלות היום-יומית שלנו תהיה שונה לגמרי – החל מהקימה מהמיטה בבוקר, דרך הפעילויות השונות במהלך היום ועד השכיבה לישון בלילה. לרובנו אין בעיה עם שיווי המשקל, אך עם הגיל הדברים משתנים וכדאי לשים לב לכך ולא להזניח.

מה משתנה ביציבה שלנו בגיל מבוגר?

שיווי המשקל אצל האדם לרוב מתחיל להתערער עם הגיל וזה קורה בעקבות גורמים שונים כגון: ורידים ברגליים, בעיות ראייה, בצקות ברגליים, גידולים באזור האוזניים או המוח, מחלות כרוניות, זיהומים או פציעות במקומות שונים בגוף, בעיות בלחץ הדם, בעיות באוזן הפנימית (ורטיגו, לבירינתיס), מחלות של דרכי הנשימה, נטילת תרופות מסוימות ועוד.
כ-9% מבני הגיל השלישי מעידים על שיווי משקל לקוי הגורם להם לנפילות ובעקבות כך – מכות, חבלות, פצעים, שברים וכדומה.
הטיפול בחוסר שיווי משקל יכול להיות תרופתי או פיזי – תלוי כמובן בסוג הבעיה הגורמת לחוסר האיזון. מבחינה פיזית ישנם טיפולי פיזיותרפיה וזה גם יכול להיות פעולה כירורגית – כל מקרה לגופו.

כיצד ניתן למנוע נפילות בעקבות שיווי משקל לקוי?

ישנם לא מעט אמצעי זהירות בהם ניתן לנקוט על מנת להרגיש בטוחים יותר בסביבה שלנו. הנה כמה דוגמאות:
  • נעליים: כאשר אנו מתהלכים בבית או בחוץ, כדאי לנעול נעליים נוחות ושטוחות. מומלץ גם שהסוליות תהיינה נגד החלקה (בעיקר בחורף כאשר המדרכה רטובה וספי המדרכה חלקים). לא מומלץ ללכת בבית עם גרביים בלבד – כדאי לנעול נעלי בית שסולייתן אינה מחליקה.
  • הליכון או מקל: בחירת עזרי היציבה לזמן הליכה תלויה במצב הפיזי של הקשיש. כדאי להתייעץ עם פיזיותרפיסט בנוגע לגובה ומבנה ההליכון \ מקל. בחירה שגויה של עזר הליכה יכולה אף לעשות נזק לקשיש ויציבתו תהיה אף פחות טובה בעקבות זה.
  • ידיות אחיזה ומעקות: יש להתקין ידיות אחיזה בגובה המתאים באזורים בעיתיים כגון חדר הרחצה וחדר השירותים. עם ישנו גרם מדרגות בבית, דאגו לכך שהמעקה יציב ושניתן לאחוז בו היטב.
  • תאורה: התקינו תאורה במקומות שיכולים להיות בעיתיים כגון מסדרונות ואזורים בהם יש שינויים בגובה המפלס. תאורה ישנה שכבר קיימת בבית כדאי להחליף לתאורה חזקה יותר.
  • מרצפות נוגדות החלקה: בחדר הרחצה והשירותים כדאי להחליף את המרצפות למרצפות אנטי-סליפ איכותיות. אם ישנה גינה ואזור מרוצף או כניסה לבית פרטי – גם שם מומלץ שהמרצפות יהיו נוגדות החלקה כיוון שמקומות אלו חשופים לגשם.
אם הקשיש מתגורר בבית דיור מוגן או בית אבות, כל הקשור לידיות, מעקות, תאורה, מרצפות נוגדות החלקה ומה שנוגע למבנה הדירה כבר מותאם. בנוסף לכל הנ"ל, בדירה בדיור מוגן מותקן גם לחצן מצוקה בכמה מוקדים (בדרך כלל בחדר השינה, בסלון ובחדר הרחצה).
אם לא ניתן מסיבה כלשהי לטפל בחוסר שיווי המשקל, יכול להיות שיהיה צורך לשכור את שירותיהם של מטפל או מטפלת סיעודיים כדי שיתמכו בקשיש לאורך כל היום.

בכל מקרה, אל תזניחו את המצב של חוסר בשיווי משקל. לכו לרופא והיבדקו, ובמידת הצורך עשו את הבדיקות הרלוונטיות על מנת שתוכלו לטפל בבעיה.

בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם