מסלולי תשלום בדיור מוגן - מה כדאי

מסלולי תשלום בדיור מוגן - מה כדאי
נושא כדאיות הדיור המוגן עבור מבוגרים עצמאיים מוכר מזה שנים רבות בישראל, אך במקרים רבים קיים חוסר ידע ובלבול לגבי מסלולי התשלום השונים הקיימים. מאמר זה עושה סדר ומציג את מסלולי התשלום השונים הקיימים בבתי דיור מוגן, כך שתוכלו להחליט באופן שקול מה כדאי לכם יותר. 

אלו מסלולי תשלום קיימים בבתי דיור מוגן

באופן כללי קיימים סוגים מוגדרים של מסלולי תשלום בבתי דיור מוגן, אך יחד עם זאת, חשוב תמיד לקרוא את האותיות הקטנות בחוזה ההתקשרות, מאחר ויתכנו הבדלים, לעיתים מהותיים, בין בית דיור מוגן אחד למשנהו. כמו כן, מסלולי התשלום אינם בהכרח מציגים את כל התמונה מבחינת עלויות בפועל וחשוב לבדוק מה נכלל בהן ומה לא (כגון שירותים עליהם חלה תוספת מחיר בהתאם לשימוש), וכן מהי התמורה האובייקטיבית שמקבלים בתמורה לתשלום (איכות וסטנדרט בנייה, שירותים, מתקנים, הסעדה ועוד). משמע, המחיר עצמו לא יכול להיות פרמטר קובע יחיד, אלא תלוי מה מקבלים בתמורה למחיר זה. 
מסלולי תשלום בבתי דיור מוגן, באופן עקרוני הם תחשיב של פיקדון ותשלום חודשי, והיחס ביניהם משפיע על גובהם הפרטני (שוב, חשוב לבדוק היטב מה מקבלים בתמורה לתשלום החודשי - סל שירותים, ומה לא - יש מקומות כמו בית גיל פז בהם הכל כלול בתשלום החודשי ואחרים שלא). 
מסלולי התשלום:
  • מסלול פיקדון: מסלול התשלום הנפוץ והמוכר ביותר, הכולל תשלום פיקדון חד פעמי (גובהו משתנה בהתאם לגודל ומיקום הדירה הנבחרת ואיכות בית הדיור המוגן). סכום הפיקדון משמש כתשלום וערובה עבור השימוש בדירה לאורך השנים כאשר סכום הפיקדון עובר שחיקה שנתית לאורך מספר שנים ראשונות, שלאחריהן מגיעים למקסימום שחיקה מסוים. המחירים משתנים מעת לעת ולכן מומלץ לבדוק את מחשבון הדיור המוגן.
  • מסלול דמי כניסה - שחיקה מואצת: תשלום הפיקדון במקרה זה נמוך בהרבה מזה של מסלול פיקדון רגיל. ההבדל הוא שבמסלול זה, שחיקת הפיקדון, תהיה תוך מספר שנים מועט יותר, לעומת מספר השנים במסלול הפיקדון.
  • מסלול פיקדון מופחת או ללא פיקדון: במקרים מיוחדים, דייר יכול לבקש מהנהלת בית דיור המוגן לשלם פיקדון מופחת ואף לא לשלם פיקדון כלל עם כניסתו לדיור המוגן. במקרה שכזה, לתשלום החודשי עבור סל השירותים יתווסף סכום יחסי התואם לסכום השחיקה שהייתה אמורה להתקיים לו שילם פיקדון. 
  • מסלולים מיוחדים: אלה מסלולים שהנהלת בית דיור המוגן, על פי רצונה והחלטתה, יכולה להסכים לאפשר לדייר, בהתאם למצבו הכלכלי באותו הרגע. 

איזה מסלול תשלום הוא המומלץ ביותר 

התשובה לשאלה זו תלוייה בפרמטרים רבים כגון: מצב כלכלי, נגישות מזומנים לתשלום פיקדון בעת כניסה לדיור מוגן, קיום דירה פרטית על שם הדייר והעדפתו האישית.
לדוגמה דייר בעל נכס מושכר שמניב הכנסה חודשית וללא אפשרות בשלב זה למכור את הדירה, ללא נזילות כספית לתשלום פיקדון מלא, יכול לבחור במסלול פיקדון מופחת. לכן המסלול הכדאי ביותר והמומלץ ביותר תמיד יהיה זה שמתאים ביותר למצב הפיננסי בזמן הכניסה לבית דיור מוגן, יכולת עמידה בתשלום הפיקדון ויכולת עמידה בתשלום החודשי. מומלץ אם כן להתייעץ עם הנהלת בית הדיור המוגן (ובמידת הצורך עם יועצים פיננסים) על מנת לבחון את האפשרויות המתאימות ביותר עבורכם. 

היערכות כלכלית לקראת מעבר לבית דיור מוגן

על מנת שהמעבר לדיור מוגן יתבצע בצורה חלקה ונעימה, חשוב להיערך כלכלית בהתאם למסלול בו בחרתם:
  • היערכות לתשלום הפיקדון: תשלום הפיקדון לרוב מהווה את חלק הארי במסגרת התשלומים, ואף יכול להגיע לגובה שווי של דירה קטנה. חשוב לוודא שסכום זה יהיה זמין בעת הצורך. למשל אם זמינות סכום זה תלויה במכירות נכס, דירה, יש לוודא את השלמת התהליך בטרם המעבר לדיור מוגן. קיימת גם אפשרות לבחור במשכון או הלוואות גישור, אך להן יש עלויות נוספת שכדאי לקחת בחשבון במידת הצורך. 
  • היערכות לתשלום החודשי: מאחר ומעבר לתשלום הפיקדון (בהתאם למסלול) קיים גם צורך לשלם תשלום חודשי עבור סל השירותים, חשוב לוודא שמבחינה כלכלית, אתם ערוכים היטב לאפשרות של תשלום זה לאורך זמן. 
  • היערכות נוספת: מעבר לתשלומים הנ"ל, יש כמובן להשאיר כסף למחיה על מנת שתוכלו להמשיך לחיות ברווחה, לטייל ועוד.

מטרת ההיערכות הכלכלית היא פשוטה וברורה: לאפשר לכם לחיות בראש שקט ובכיף בביתכם החדש.
בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם