מהי לוגותרפיה ואיך היא קשורה לגיל השלישי

מהי לוגותרפיה ואיך היא קשורה לגיל השלישי
המאמר הינו לידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ מקצועי
עם ההזדקנות, בני הגיל השלישי צריכים להתמודד עם אתגרים רבים, ואחד מהאתגרים הללו הוא מציאת משמעות חדשה בחייהם. היציאה לפנסיה, מצבי בריאות שונים ואף אובדן אנשים יקרים, הם כולם עלולים לגרום לתחושה של חוסר משמעות בחיי בני הגיל השלישי. לוגותרפיה, היא סוג של פסיכותרפיה, אשר פותחה ע"י ויקטור פרנקל, פסיכיאטר בעל שם עולמי, והיא עוסקת בתחום חיפוש המשמעות. 

לוגותרפיה - פסיכותרפיה מונעת משמעות

לוגותרפיה מבוססת על כך שלבני האדם יש צורך חיוני במשמעות בחייהם. על כן ישנה חשיבות עליונה עבור בני הגיל השלישי לקחת אחריות על חייהם ולחפש בצורה אקטיבית משמעות עבורם, גם כאשר מדובר בנסיבות לא פשוטות. בגיל השלישי אירועים שונים יכולים להתרחש והם קשורים להזדקנות, שינויים מהותיים באורח החיים, יציאה לפנסיה, מצבים בריאותיים, אובדן אנשים קרובים, ירידה ביכולות פיזיות וקוגניטיביות, שינויים חברתיים, וכמובן חרדות לגבי המשך החיים. 
לכן, לוגותרפיה מסייעת לבני הגיל השלישי לאתר ולחדד את הערכים והמטרות שיסייעו להם ביצירת משמעות מעודכנת למצב חייהם. התהליך יכול להיות מלווה בהפנמה והכלה של אירועים מהעבר, הכרה בהצלחות, ומציאת אפשרויות חדשות להמשך התפתחות אישית. הרעיון המרכזי הוא להסיט את תשומת הלב מההתעסקות הפנימית, אל החוץ – כלומר להתעסק בדברים אחרים כגון יצירה או כל פעילות בעלת משמעות. עם איתור הדברים החשובים עבור בני הגיל השלישי, הם יוכלו יותר בקלות למצוא מקורות שיעזרו בבניית משמעות. 
כחלק מהדרך הטיפולית, מומלץ גם לאמץ אורח חיים אקטיבי ועשיר חברתית. מחקרים מעידים כי אורח חיים כזה מסייע רבות במניעת הידרדרות קוגניטיבית, יצירת תחושות חיוביות ושמירה על מצב רוח טוב בגילאים אלה, כך שאיכות החיים בכללותה משתפרת. דוגמה לכך, היא השתתפות בפעילויות עם הקשר אישי, מה שמעלה בעצם גם את ערך הפעילות וגם את הערך העצמי בגלל ההקשר האישי. 

חיפוש משמעות ועשייה בגיל השלישי

כאמור בגיל זה, יש חשיבות במציאת הערכים והדברים שהם בעלי חשיבות אישית, ולבנות עליהם פעילויות רבות אשר מיושרות ככל הניתן עם אותם ערכים. ניתן למשל להתנדב בארגונים שונים שיש להם משמעות אישית מבחינת התוכן, להשתתף בחוגים, ללמוד דברים ומיומנויות חדשים, יצירה ועוד. בגיל השלישי יש את כל הזמן לעשייה רבה וזה בהחלט הזמן ליהנות ולהיות פעילים, מועילים, יצירתיים, ספורטיביים – השמיים הם הגבול. הכל כמובן בהתאם ליכולות, אך אין דבר שלא ניתן לבצע כמעט בגיל השלישי בימינו.
אם אתם מרגישים שעוד לא ממש מצאתם את עצמכם לגמרי, טיפול באמצעות לוגותרפיה הוא דרך נהדרת לקבל את העזרה הנחוצה למציאת משמעות בחיים. הדבר צריך להיות מגובה ברצון ברור מצדכם ובהחלטה מודעת כי אתם רוצים ללכת אחר מציאת המשמעות. שימו לב שהטיפול לא עומד בפני עצמו ולרוב יש צורך ליישם את מה שעברתם בטיפול – בחיים האמיתיים. כלומר, דאגו לפעילויות ולחיי חברה, קבלו החלטות מושכלות והקדישו מחשבה לדברים שאתם עושים. 
הנה כמה דוגמאות של עשייה שיכולה לסייע בחיפוש משמעות בגיל השלישי:
  • לפתח תחביב חדש, ללמוד מיומנויות חדשות, ללמוד שפות, ללמוד לנגן בכלי נגינה, ללמוד לצייר ולפסל, ללמוד טכנולוגיה, מחשבים, אינטרנט ועוד.
  • להתנדב, זאת דרך מעולה לתת בחזרה לקהילה ולהשפיע בצורה חיובית. לא חסרות מסגרות התנדבות, בבתי ספר, בבתי חולים, בעמותות, ועוד. השתדלו למצוא התנדבות שקשורה אליכם באופן אישי.
  • לטייל, ליהנות מהרפתקאות חדשות, לגלות תרבויות שונות וליצור זיכרונות חדשים. ניתן לטייל בארץ, בחו"ל, בזוג או בקבוצה, עם המשפחה ועוד. 
  • להיות פעילים בחברה, לשמור על קשר עם חברים, להיפגש, ללכת לקולנוע יחד, למסעדה או בית קפה יחד, להשתתף בפרלמנט השכונתי, ללכת לאירועים חברתיים, לפגוש את המשפחה.
  • להשתתף בחוגי התעמלות שונים.
  • לקחת קורס במכללה או אוניברסיטה. 
  • דת, לחלק מאתנו הדת מספקת מסגרת תומכת שיכולה לתת משמעות רבה. ניתן לפגוש אנשים בבית הכנסת, בחוגי למידה ועוד. 
  • נסו דברים חדשים, גם כאלה שלא חשבתם שהם בשבילכם. זה הזמן לנסות ולגלות דברים חדשים. 

בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם