כאבים נפוצים בגיל מבוגר - מפרקים, גב ושרירים

כאבים נפוצים בגיל מבוגר - מפרקים, גב ושרירים
מאמר זה נכתב על ידי גורם שאינו רפואי, הוא לידע כללי בלבד ואינו מחליף ייעוץ מקצועי או רפואי
עם הגיל ידוע שהגוף שלנו משתנה ועלינו להבין זאת ולהכין את עצמנו לבאות. אחד הסימפטומים של הגיל הוא הכאב המופיע לעיתים קרובות יותר בגלל סיבות שונות. הכאבים הנפוצים ביותר הם כאבים במפרקים, בגב ובשרירים, ועל כך במאמר זה.

מדוע בגיל מבוגר אנו מרגישים יותר כאבים

ככל שאנו מתבגרים, אנו נוטים להרגיש יותר כאבים, ויש לכך כמה סיבות:
שינויים פיזיולוגיים: עם הגיל, העצמות שלנו הולכות והופכות לדקות יותר, השרירים שלנו יותר מכווצים והמפרקים שלנו נשחקים. כל אלה יכולים להוביל לכאבים שונים.
מחלות כרוניות: אנו נוטים לפתח יותר מחלות כרוניות, כגון סוכרת, מחלות לב וכלי דם, ומחלות מפרקים. מחלות ומצבים אלו עלולים לגרום לכאב.
חבלות ותאונות: ככל שאנו מתבגרים, אנו נוטים יותר לסבול מחבלות ותאונות, הנגרמות מנפילות, התנגשויות בעצמים בגלל חוסר תשומת לב ועוד. כל חבלה כזו כואבת יותר מבעבר.
תרופות: ישנן תרופות רבות המשמשות לטיפול במחלות ובמצבים שונים, ולחלקן תופעות לוואי שיכולות גם לגרום לכאבים באיברים בהם הן מטפלות או באיברים אחרים.
מצבים נפשיים: מצבים נפשיים כגון דיכאון וחרדה, יכולים להחמיר את תחושת הכאב.
אם אתם סובלים מכאבים למיניהם, חשוב לפנות לרופא כדי לאבחן את מקור הכאב ולקבל טיפול מתאים. הכאבים הנפוצים ביותר בגיל מבוגר הם במפרקים, בגב ובשרירים, ועל כך בהמשך.

כאבים במפרקים בגיל מבוגר

כאבים במפרקים הם אחד מהמצבים השכיחים ביותר בקרב אנשים מבוגרים. הם יכולים להשפיע על כל מפרקי הגוף, אך הם נפוצים במיוחד במפרקי הברכיים, הירכיים, הכתף, המרפקים והידיים.
כאבים אלו יכולים להופיע בגלל מספר גורמים עיקריים:
  • שינויים ניווניים במפרקים, הנקראים אוסטאוארטריטיס (שחיקת הסחוס במפרק)
  • פציעות ומכות
  • מחלות כרוניות, כגון סוכרת ומחלות לב
  • תרופות מסוימות המשפיעות על המפרקים
כאבים במפרקים יכולים להקשות על ביצוע פעולות יומיומיות, כגון הליכה, ריצה, טיפוס מדרגות, ישיבה וקימה. הם יכולים גם לגרום לבעיות שינה, דיכאון וחרדה.

כאבים בגב בגיל מבוגר

כאבי גם מוכרים מאוד לאנשים רבים גם בגילאים שונים, אך הם שכיחים יותר בקרב אנשים מעל גיל 60. ישנם מספר גורמים שיכולים לגרום לכאבי גב:
  • עם הגיל, החוליות בעמוד השדרה עלולות להישחק ולכן להיות פחות יציבות, מה שעלול לגרום לכאבים עזים
  • פציעות גב, כגון נפילה או תאונת דרכים
  • מחלות מסוימות, כגון אוסטאופורוזיס ודלקת מפרקים ניוונית, יכולות גם לגרום לכאבי גב ממושכים
  • ריכוז משקל: עודף משקל או השמנה יכולים להפעיל לחץ על הגב ולגרום לכאבים.
  • יציבה לקויה הנגרמת מישיבה ממושכת או עמידה לא נכונה, יכולה גם לגרום לכאבי גב. אנשים רבים שהיו רגילים לשבת בזמן עבודתם מול מחשב לאורך שעות רבות במהלך היום עלולים לסבול מכך בגיל מבוגר יותר.
כאבי גב יכולים להשפיע באופן משמעותי על חיי היומיום של אנשים ועל פעולות פשוטות כמו הרמת חפצים, פשיטת ידיים כדי להוריד חפץ כלשהו ממדף גבוה, ישיבה וקימה, הליכה לאורך זמן וכדומה.

כאבים בשרירים בגיל מבוגר

כאבי שרירים בגיל מבוגר הם תופעה נפוצה מאוד שיכולה להופיע בגלל כמה גורמים:
  • אם עשיתם שימוש יתר בשרירים, כגון פעילות גופנית מאומצת מדי וללא פיקוח, אתם עלולים לסבול מכאבי שרירים
  • פציעות שנגרמו בגלל חוסר בהבנה כיצד לבצע פעילות גופנית. ישנן פציעות שעלולות להיגרם אפילו מפעילויות שנראות פשוטות ורגועות כמו יוגה.
  • כדי לנסות להימנע מכאבי שרירים, היוועצו בגורם מוסמך המבין את אתגרי הגיל השלישי (בין אם מדובר ברופא, מאמן כושר לגיל השלישי או גריאטר). חשוב לא לעשות פעילויות שאינכם בטוחים מה תהיה התוצאה שלהם, ולשמור על איזון בין הפעילויות השונות.
  • מחלות שרירים
  • חוסר פעילות גופנית: לעומת שימוש היתר בשרירים, גם חוסר בפעילות גופנית יכול לגרום לשרירים להיחלש ולהיות פגיעים יותר לכאבים.
  • גיל: ככל שמתבגרים השרירים עלולים להיחלש ולהיות פגיעים יותר לכאבים.
כדי לנסות להימנע מכאבי שרירים, היוועצו בגורם מוסמך המבין את אתגרי הגיל השלישי (בין אם מדובר ברופא, מאמן כושר לגיל השלישי או גריאטר). חשוב לא לעשות פעילויות שאינכם בטוחים מה תהיה התוצאה שלהם, ולשמור על איזון בין הפעילויות השונות.

איך אפשר להקל על הכאבים בגיל מבוגר

ישנן מגוון דרכים להקל על כאבים. הנה כמה דוגמאות עיקריות:
  • תרופות משככות כאבים: תרופות משככות כאבים יכולות לעזור להקל על הכאב. ישנם סוגים רבים של תרופות כאלה, וחשוב לבחור את התרופה המתאימה לכם כמובן בהתחשב בתרופות אחרות שאתם נוטלים ובייעוץ של רופא מוסמך.
  • טיפול פיזיותרפיה: טיפולי פיזיותרפיה יכולים לעזור ולשפר את טווח התנועה, את הכוח והגמישות, ובכך להקל על הכאב. גם כאן, מומלץ להיעזר באיש מקצוע ובהפניית הרופא המטפל. אל תנסו לעשות תרגילים ותנועות על דעת עצמכם, אלא אם קיבלתם הנחיה לעשות זאת.
  • רפואה משלימה: טיפולי רפואה משלימה, כגון דיקור סיני, עיסויים וכדומה, יכולים לסייע בהקלה על כאבים מסוימים. כדאי להיוועץ ברופא שלכם כדי להבין איזה סוג טיפול מומלץ לכם יותר.
  • שינוי אורח חיים: שינויים באורח החיים, הקשורים לעשיית פעילות גופנית, אכילה בריאה ושינה מספקת, יכולים לעזור להקל על כאבים. הגוף צריך לקבל את התנאים הטובים ביותר בכל הקשור לאורח החיים, וזאת כדי שיהיה לו מספיק כוח להתרפא. גם כאן – קבלו ייעוץ מקצועי.
  • עזרים כגון נעלי נוחות ומקל הליכה.
  • שמירה על משקל תקין על מנת לא להכביד על הגוף בעשייה היומיומית.
חשוב לזכור שכאב יכול להופיע בכל גיל, אך כאשר מזדקנים הוא מורגש יותר. ישנן דרכים רבות להקל על הכאב ולשפר את איכות החיים. אם אתם סובלים מכאבים, אל תהססו לפנות לרופא או לאיש מקצוע מתאים.

בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם