באיזה גיל אפשר לעבור לדיור מוגן?
לרוב המעבר לדיור מוגן מומלץ לאחר גיל הפרישה מהעבודה. ככל שמקדימים את המעבר, כך הוא קל יותר. לכל הפחות חשוב להיערך לאפשרות של מעבר לבית
דיור מוגן מוקדם ככל האפשר מאחר והוא מערב גם צעדים כלכליים לא קטנים. בניגוד לבית אבות שבדרך כלל עוברים אליו כאשר כבר קשה להתנהל לבד בבית (או שהופכים לסיעודיים), לבתי
דיור מוגן עוברים אנשים בעלי עצמאות מלאה. מעבר לפני גיל הפרישה יאפשר למזער משברים בכך שתחיו כבר בסביבה פעילה ביותר במקום למצוא את עצמכם חסרי מעש לבדכם בבית. בנוסף תוכלו להיות שקטים שבדיור מוגן כל צרכיכם העתידיים יסופקו, הן מבחינה חברתית והן מבחינה רפואית.
האם דיור מוגן מתאים לכולם?
כאמור, דיור מוגן הוא סביבת מחייה לאנשים פעילים ובעלי עצמאות פיזית. כלומר דיור מוגן אינו בית אבות סיעודי למרות שחלקם כוללים בתוכם גם מחלקה סיעודית. דיור מוגן מתאים למי שמחפש סביבה דינמית ותומכת להמשך חיים בבטחה ובהנאה. ניתן לחשוב על הקבלה לבית מלון איכותי ויוקרתי שמציע שירותים מלאים סביב השעון יחד עם פעילויות רבות, מעניינות ומעשירות תוך אספקת שירותי רפואה בסיסיים במקום, ותקבלו מושג על מה שדיור מוגן מציע.
כמה עולה דיור מוגן?
המחירים של דיור מוגן מורכבים משני מרכיבים עיקריים:
דמי פיקדון שיכולים להגיע לסכום של מחיר דירה ממוצעת. פיקדון זה נשחק בכל שנה באחוז מסוים ועל כך בהמשך המאמר
דמי שימוש חודשיים שגובהם תלוי ברמת בית הדיור המוגן, השירותים הניתנים, גודל הדירה וכדומה
ישנם גם מסלולי תשלום נוספים ומומלץ לשאול על כך כאשר מתחילים לברר לגבי מעבר לבית דיור מוגן.
רוצים לדעת כמה יעלה לכם לעבור לגור בדיור מוגן בית גיל פז? התשובה תפתיע אתכם.
מה זה מסלול פיקדון?
מסלול הפיקדון הוא המסלול הנפוץ ביותר בדיור מוגן. גובה התשלום של הפיקדון תלוי בגודל, איכות הדירה בעיקר אך גם בפרמטרים אחרים כפי שראינו לעיל. הפיקדון שמועבר לבית דיור המוגן הוא עבור שימוש בדירה. לא מדובר כאן בקניית דירה בדיור מוגן אלא של סוג של השכרה בה משלמים סכום מראש להבטחת מקומכם ודירתכם בדיור מוגן. הפיקדון מובטח ועובר שחיקה לאורך מספר שנים מוגדר, בשחיקה של אחוזים בודדים בכל שנה, עד שחיקה מקסימלית בסוף התקופה שהוגדרה. לאחר תקופה זו הפיקדון כבר לא עובר שחיקה אך לא נושא כל ריבית. עם עזיבת הדיור המוגן או לאחר פטירת הדייר, ניתן לקבל חזרה את שארית הפיקדון, ולא משנה כמה שנים נוספת חיים בדיור מוגן. לקבלת הצעת מחיר מעודכנת לחצו למעבר אל
מחשבון דיור מוגן.
** הנתונים מעודכנים לשנת 2019
האם חיים בדירה פרטית בדיור מוגן?
לחלוטין, הדירה שאתם מקבלים בדיור מוגן היא עבורכם בלבד ולא משותפת עם אף אחד אחר מלבד בן או בת הזוג שלכם. אפשר להתנהל בפרטיות מלאה במסגרת הדירה שלכם בדיור מוגן כאשר מעבר לדלת הדירה תמצאו את כל השירותים והפעילויות במתחם. ישנם בתי דיור מוגן שיאפשרו לכם לבצע גם שינויים בדירה (תלוי אישור) להתאמתה לרצונכם.
הדירה צריכה להתאים לצרכים שלכם, מבחינת התנהלות יום-יומית, אחסון, אירוח, וכו', ולכן מוצעות דירות במגוון גדלים ומבנים - דירות 3 חדרים, דירות 2 חדרים ודירות סטודיו.
מה גודל הדירות בבית דיור מוגן?
הדירות בדיור מוגן קומפקטיות בהשוואה לדירות רגילות (למרות שעם השנים גם בשוק הפרטי קיימת נטייה של הקטנת שטח הדירות). קיימות דירות חדר, 2 ו-3 חדרים לבחירה (תלוי בבית הדיור המוגן ובדירות הפנויות) כך שכל אחד יוכל למצוא את מבוקשו. הדירות מתוכננות בקפידה וערוכות לאפשר ניהול חיים עצמאיים בצורה היעילה והבטוחה ביותר. תוכלו להעביר לדיור המוגן רהיטים ופרטי עיצוב שונים שלכם כמובן. קיימות דירות, כמו עם דירות אחרות בשוק, שהן עורפיות או חזיתיות, עם או בלי מרפסת שמש אך כולן כוללות מטבח מלא וחדר אמבטיה מונגש. אם תדמיינו סוויטה בבית מלון (לא חדר בית מלון) - זה מאוד דומה לדירה בדיור מוגן.
מתי כדאי להתחיל להיערך למעבר עתידי לדיור מוגן?
כפי שציינו לעיל, כדי להיערך מוקדם ככל האפשר. צריך זמן כדי לבחון את המקומות השונים, לארגן את הכספים הנחוצים ועוד. כל אלא כדאי לבצע מוקדם ולא ברגע האחרון כאשר קיים עליכם לחץ למצוא פתרון באופן מיידי. כדאי לשריין מקום מראש בדיור מוגן הנבחר כך שבעת שתבחרו תוכלו לעבור ללא כל עיכוב ולחץ.
אילו שירותים רפואיים מוצעים בדיור מוגן?
בתי דיור מוגן מחוייבים על פי חוק לספק שירותים שונים לדיירים כולל שירותי רפואה. החוק מגדיר שבית דיור מוגן חייב לספק שירותי בריאות לדיירים על ידי אחות ושירות עזרה ראשונה 24 שעות ביממה על ידי אדם שקיבל הכשרה מתאימה לכך. מעבר לכך בחלק מבתי דיור מוגן קיימת גם מחלקה סיעודית בעלת רישיון של משרד הבריאות, דבר המבטיח גם נוכחות של רופא 24 שעות ביממה. האחיות והצוות הרפואי במקום יהיו מודעים לתיק הרפואי שלכם ויוכלו לסייע לכם וגם להפנות אתכם לשירותי רפואה נוספים על פי דרישה.
אילו שירותים אחרים קיימים בדיור מוגן?
חוק דיור מוגן מגדיר את השירותים שחייבים להיות מסופקים בדיור מוגן (בנוסף לשירותים הרפואיים שהוזכרו לעיל): שירותי אחזקה לבית הדיור המוגן, לדירות, לשטחים הציבוריים, למערכת ההפעלה ולציוד ולמתקנים. שירותי ניקיון לשטחים הציבוריים, בקרה על הכניסה לדיור המוגן, מענה אנושי לדיירי המקום 24 שעות ביממה, פעילות תרבות העשרה וספורט (נקבעת בהתייעצות עם ועד הדיירים) בהתאם להוראת שר הבריאות בהתייעצות עם השר לאזרחים ותיקים, שירותי עבודה סוציאלית בעזרת עובד סוציאלי.
שירותים נוספים שיכולים להיכלל בהתאם להסכם: שירותי מודיעין ודלפק קבלה, חניה לדייר על בסיס מקום פנוי, שימוש בבריכת שחייה, שימוש בחדר כושר, ניקיון של יחידת הדיור, שמירה ובטחון 24 שעות ביממה, ביקור רופא כללי, עזרה במימוש זכויות של הדייר בקופות החולים, מערכת לחצן מצוקה, ביטוח צד ג' כולל יחידת הדיור (מבנה), סיוע עם מיסים שונים, שימוש במתקנים שונים כגון חדר משחקים, ספריה, חדר חוגים, בית קפה, בית כנסת, בדיקת נוכחות יומית, גינות בשטחים הציבוריים, הסעות יומיות לעיר, שירותי קונסיירג' ועוד.
שירותים נוספים היכולים להיות מוצעים בתשלום: שירותי רפואה משלימה, רופאים יועצים, רפואת שיניים, ספא, מספרה, מניקור / פדיקור, קוסמטיקה, מיני מרקט, שיעורים פרטיים, הסעות, בנקאות, אחסון, ארוחות והסעדה, הזמנת אוכל לדירה, אירוח אורחים במסעדה, אשפוז במחלקה סיעודית, מנוי שח"ל / נטלי, חיבור לטלוויזה בכבלים, אינטרנט, ייעוץ דיאטני, קו טלפון, מסיבות פרטיות במתחם, טיולים, הצגות וכדומה, כביסה וגיהוץ, שליחויות, הזמנת תיקונים בדירה, ארוחות מיוחדות על פי הנחיה רפואית ועוד.
חשוב לבחון את ההסכם של בית דיור המוגן על מנת לוודא אילו שירותים נכללים בסל ואלו הם בתשלום נוסף. קיים שוני רב בין המקומות שיכול להסתכם בעלויות נכבדות.
אילו מתקנים קיימים בדיור מוגן?
זה מאוד תלוי בדיור המוגן עצמו. חלק מהמתקנים שניתן למצוא בבתי דיור מוגן שונים כוללים:
- בריכת שחיה - לרוב מקורה ומחוממת בחורף
- חדר כושר
- אולם התעמלות
- חדרים לחוגים שונים
- אולם אירועים (הרצאות, סרטים ועוד)
- חדר משחקים
- קפיטריה
- מיני מרקט
- מסעדה
- חדר ספא
- חדר כביסה וגיהוץ
- מספרה
- ספריה
- בית כנסת
אילו פעילויות קיימות בדיור מוגן?
בכל בית דיור מוגן מתקיימות פעילויות שונות הן באיכות והן בהיקף שלהם. לכן חשוב לבחון את הנושא בקפידה, חשוב שיהיה מגוון עשיר ככל האפשר של פעילויות שיעניינו אתכם. בין הפעילויות השונות תוכלו למצוא הרצאות, התעמלות מסוגים שונים (צ'י קונג, פלדנקרייז ועוד), משחקים שונים (קלפים, שחמט, סנוקר ועוד), משחקי מולטימדיה, חוגים שונים (כגון תיפוף, ציור, פיסול, גילוף עץ, ריקודי עם, שירה בציבור, נגינה, טיולים בארץ ובחו"ל, ביקורים למוזיאונים, יציאה להצגות וסרטים ועוד. ככל שבית הדיור המוגן יציע מגוון רחב ועשיר יותר של פעילויות, כך חייכם בדיור המוגן יהיו מלאים יותר ומהנים יותר.