דיור מוגן נועד לענות על צרכי האוכלוסייה המבוגרת שמבקשת לשמר את איכות החיים מבלי לוותר על הבריאות, ההנאה והפינוק. ההחלטה על מעבר לדיור מוגן אינה פשוטה, וברוב המקרים היא קשורה לעובדה שבית המגורים כבר אינו עונה על צרכי האדם המבוגר.
בכוחו של המעבר לדיור מוגן להעניק רמת חיים גבוהה, לשדרג את חיי החברה, התרבות והפנאי ולהבדיל, לספק טיפול מסור במקרה של הרעה בריאותית.
ייתכן וכבר החלטתם שאתם רוצים לעבור לדיור מוגן, אך עדיין לא בחרתם את הדיור המוגן שמתאים לכם ביותר מבין כל האופציות שמציע השוק.
הנה שני מרכיבים עיקריים שיסייעו בבחירת דיור מוגן:
- המוניטין וסביבת המגורים – איכות הדירה, טיב השירות, הטיפוח הסביבתי של הבית והשטחים הציבוריים, האווירה הסובבת את הבית, אולי גם היכרות ראשונית עם דיירים ותיקים.
- השירותים הרפואיים – רמת הרפואה המקצועית שמעניק הבית המוגן. כלומר, האם קיימת במקום מרפאה? האם קיים סיוע במקרה של הרעה במצב הבריאותי? האם קיימת מחלקה סיעודית ברישיון משרד הבריאות ובפיקוחו?
כאמור, הדיור המוגן מיועד בעיקר למבוגרים עצמאיים שמסוגלים לנהל בעצמם את חיי היומיום שלהם. לכן, לא בכל המוסדות קיימות מחלקות סיעודיות לטיפול בדיירים שמצבם הבריאותי הורע. בתי דיור מוגן אחרים פתחו מחלקות סיעודיות לדיירי הבית הוותיקים שסובלים מהתדרדרות במצבם הבריאותי וזקוקים כעת לטיפול צמוד.
החוק לגבי הקשר בין שני המוסדות – דיור מוגן משרד הבריאות – אינו מחייב את הדיור המוגן לקבל רישיון ממשרד הבריאות. לכן, לא כל מוסדות הדיור המוגן בישראל מפוקחים על ידי משרד הבריאות, כי מן המפורסמות הוא שמשרד הבריאות מחמיר מאד במתן אישור למוסד כלשהו.
על מנת להיות בטוחים שהמוסד המסוים שאתם עומדים לבחור מספק שירותי בריאות וסיעוד ברמה גבוהה, ושקיים הקשר החשוב – דיור מוגן משרד הבריאות – מומלץ לבדוק שהמחלקה הסיעודית בדיור המוגן מאושרת על ידי משרד הבריאות.
בבית גיל פז קיימת מחלקה סיעודית פרטית ברישיון משרד הבריאות. מחלקה זו ממוקמת באגף נפרד ומבטיחה לדיירים רמה גבוהה של טיפול והשגחה. אחד הדברים הייחודיים לבית גיל פז, היא העובדה שבעת הצורך יכולים מטפלים פרטיים לבוא ולהתגורר עם הדייר, בין שהם מתחילים את הטיפול בו ובין שהם ממשיכים.
במחלקות סיעודיות בדיור מוגן ניתן למצוא, בין השאר, אחות סיעודית קבועה, פיזיותרפיסט שאחראי למניעת החמרה בפצעי הלחץ. על פי תקן משרד הבריאות אמורים רופא ועובדת סוציאלית להגיע למקום ולדאוג לבריאות דיירי המחלקה ורווחתם.
בדיור מוגן שבו מחלקה סיעודית, יותאמו החוגים והפעילויות לצרכיהם של הדיירים הסיעודיים וליכולתם. מרבית הפעילויות שמתקיימות במהלך היום מתמקדות בחוגים שונים כגון, מוסיקה, תנועה וחוגי יצירה. פעילויות שבהם יכולים הדיירים הסיעודיים ליהנות ממוסיקה טובה ומרמת פעילות גופנית בסיסית, למניעת התנוונות שרירים.
למידע נוסף על
דיור מוגן סיעודי צרו קשר עם בית גיל פז עוד היום